Nytt bolag söker undersökningstillstånd inför gruva

BERG/ÖSTERSUND (JT) Ytterligare ett bolag har gett sig in i kampen om mineraler i Jämtland. Denna gång är området utvidgat in i Östersunds kommun. Arean det gäller är totalt 6238 hektar.

Publicerad

Ragnar Exploration AB har sökt undersökningstillstånd hos Bergsstaten i två områden, Viken South och Viken East. Viken South täcker Myrviken ner till Hallom på ena sidan Storsjöns vik och Ångron andra sidan. Norrut går området upp till Borgen. Viken East täcker i princip hela Fåker och söderut till Hackås. Mineralerna det gäller i båda områdena är vanadin, zink molybden, koppar och nickel. 

Ragnar Exploration AB är ett bolag med huvudsäte i Luleå och startades så sent som i december 2022. Tre av de fyra styrelseledamöterna är utländska och alla fyra sitter i flera nybildade aktiebolag med inriktning "prospektera efter mineralförekomster, bearbeta dessa i egen regi eller försälja dessa och därmed förenlig verksamhet". 

Ser man internationellt finns ett australienskt företag, Ragnar Metals Limited där minst två av ledamöterna i Ragnar Exploration nämns. Bolagets verksamhet beskrivs såsom "ägnar sig åt exploatering och utvärdering av mineralområden. Företaget letar efter nickel-, koppar- och guldtillgångar". Det har tidigare intressen i bl a Bergslagen, Sverige och Kenya. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS