Delar av Jämtlands Gruvgrupp som bildades förra året. Fr v övre raden Katja Kristoffersson, Urban Tirén, Anna Norlén, Birgitta Näsman, Ida Asp och Jenny Persson.

Gruvmöten lockade många intresserade i Oviken och Östersund

OVIKEN (JT) Under två dagar fanns möjlighet för intresserade att lyssna på två mycket kunniga i gruvdrift och vad det skulle innebära för Jämtland. Arne Müller, frilansjournalist som skrivit ett antal böcker i ämnet och driver sajten Norrlandsparadoxen samt Anders Olof Öhlén, sakkunnig Bergs kommun var inbjudna.

Publicerad

Den första kvällen tog sig intresserade till Orrgården i Oviken, dagen efter till Tingshuset inne i Östersund dit bl a Östersundsbor som ännu kanske inte vet så mycket hade chans att lyssna. 

Arrangör var Jämtlands Gruvgrupp som bildades i höstas vid ett möte på Sveaborg i Oviken. Sedan dess har antalet engagerade i gruppen vuxit från fem till femton medlemmar samtidigt som den nu är en del av Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen. 

Först ut var Öhlén som bl a berättade att Vattenfall nu ålagts att bygga nya kärnkraftsreaktorer men att det kan vara svårt då det idag inte finns tillräcklig kapacitet för detta. Öhlén tror tyvärr inte att det kommunala vetot blir kvar men att det bör noteras att ingen av de mer seriösa, långlivade företagen, såsom Boliden och LKAB sökt prospektering i området. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS