"Förmodligen öppnar vi den nya filen under torsdag eller fredag, det beror på hur det går med arbetet", säger Peo Zakrisson, maskinist tillika isvägsansvarig på Storsjön, Trafikverkets Färjerederi i Jämtland.

Isvägen mellan Sunne och Vällviken får ny fil

LÄNET (JT) I måndags började en ny fil på isvägen mellan Sunne och Vällviken att plogas. Det är den norra filen som behöver ersättas av en ny, inom kort.

Publicerad

– Isen har börjat röra sig på den norra filen. Det är sprickor och råkar, och detta beror på de kraftiga temperaturväxlingarna den senaste månaden. Där har vi plogat för att skapa en ny fil norr om den som går från Sunne sidan till Vällviken, berättar Peo Zakrisson, maskinist tillika isvägsansvarig på Storsjön, Trafikverkets Färjerederi i Jämtland. 

Är detta vanligt? 

– Jag har aldrig sett något liknande under mina år, sedan 1996. Det är väldigt märkligt och ser riktigt illa ut, menar Peo.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS