Anders Olsson i Oviken lyckades genom ett facebook inlägg få ihop 20 000 kronor till en familj i Ukraina där nu hustrun och de två barnen är på väg till Persåsen där en bostad väntar på dem.

Denys familj snart framme i Oviken från Ukraina

OVIKEN (JT) Denys skapade många kontakter i Oviken när han bodde där. När hans vän Anders Olsson bad om hjälp till honom och hans familj i Ukraina ställde folk upp för att hjälpa.

Publicerad

Denys Kornilov från Ukraina bodde ett tag i Persåsen och jobbade i bygden. Han spelade fotboll. Många i Oviken lärde känna honom. Nu sitter han fast i Ukraina. När kriget bröt ut blev han och hustrun delad på, hon i Kiev och han hemma i Chernihiv där han i över en vecka satt i källaren med sina barn 9 och 5 år gamla.

Till sist lyckades de ta sig ut ur Chernihiv över den sista bron som inte var sönderbombad. Familjen tog sig till Polen medan Denys, som alla andra män, nu är kvar i Ukraina.

Anders har i princip daglig kontakt med Denys.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS