– Jag gick en kurs i januari i år, men jag har varit med som hjälplärare sedan jag var tretton år här i backen i Persåsen, berättar Moa och hjälper skideleven Juni Berg.

Nyutbildad skidlärare gillar sitt jobb

PERSÅSEN (JT) Moa Olofsson från Vigge har nyligen avslutat steg ett i SLAO:s skidlärarutbildning i Idre. Under fem lektioner i Persåsbacken har hon haft sin första helt egna grupp med elever.

Publicerad Senast uppdaterad

­– Jag gick en kurs i januari i år, men jag har varit med som hjälplärare sedan jag var tretton år här i backen i Persåsen, berättar Moa som nu går sista terminen på Dille Gårds gymnasiala äventyrsturismutbildning. Det är knappt fyra månader kvar till studenten.

– Jag går äventyrsturism, tredje året på Dille Gård i Dille norr om Ås. Genom skolan har jag gått första steget i SLAO:s skidinstruktörsutbildning i Idre. Vi var tre från klassen som åkte till Idre under åtta dagar.

Hur var det?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS