Delar av de åtta ansökningarna till Bergsstaten.

Nya ansökningar om mineralletning – och fler kan vara på väg

LÄNET(JT) Jakten på värdefulla mineraler verkar nu ha dragit i gång för fullt. Den statliga myndigheter Bergsstaten har nu inte mindre än åtta ansökningar från det kanadensiska bolaget District Metals på sitt bord. Flera av områdena det handlar om ligger i länet och har inte ens hunnit ut på remiss ännu. Och fler kan vara på gång, meddelar dess VD.

Publicerad

Det handlar om undersökningstillstånd enligt minerallagen. Lantaner, lantanider, molybdenm nickel, skandium, vandin, yttrium, fosfor, zink samt REE (sällsynta jordartsmetaller) har listats på de olika ansökningarna. Ansökningarna har skrivits under av Bergslagen Metals AB som är ett dotterbolag till District Metals i Kanada. 

Den svenska kontaktpersonen på ansökan, Elin Lindström på Geovista AB meddelar dock att hon hänvisar alla frågor till District Metals. District Metals VD Garrett Ainsworth har precis varit på en stor gruvkonferens i Toronto när JT till slut får tag på honom. Han är nu på väg till Sverige för att bolaget ska börja borra i Tomtebo i Bergslagen. 

Har du själv varit i Sverige? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS