Nästan 1000 namnunderskrifter lämnades till kommunalrådet Therese Kärngard innan fullmäktige öppnade.

Oviksbor lämnade protestlistor och ställde frågor på kommunfullmäktige – stort missnöje med hanteringen kring Fjällglimten

SVENSTAVIK (JT) På torsdagen hade kommunfullmäktige i Bergs kommun sitt första möte med nya ledamöter efter valet. Ett möte som blev ovanligt turbulent.

Publicerad

En av orsakerna var ovanligt många åhörare på läktaren. Ett 20-tal hade tagit sig från Ovikenbygden för att visa sitt missnöje över Fjällglimtens nedläggning. Kommunens förslag att göra om boendet till seniorboende mötte ingen entusiasm.

Innan mötet överlämnades nästan 1000 namnunderskrifter. Lars B Johansson lämnade en kopia till Therese Kärngard och originalet till kommunsekreteraren för ordentlig dokumentation. När det var dags för allmänhetens frågestund klev Lars B Johansson, företagare, Ingemo Månsson, pensionär och Rebecca Näslund, vårdpersonal, fram till mikrofonen. Frågorna som ställdes var många samtidigt som underlag och statistik före beslutet ifrågasattes. Även uppsägningen ifrågasattes då boende har förstahandskontrakt.

– Genom nedläggningen låser man kvar folk i hemmet vilket inte är bra för bostadssituationen. Man har pratat om seniorboende, vilket vi tycker är en bra sak, men det löser ett annat problem, inledde Johansson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS