"Det vi från kommunerna runt Storsjön som var där pratade om efteråt var att vi bör kallasamman till ett digitalt möte med andra kommuner i landet som också har alunskiffer i sin mark för att kunna skriva en gemensam debattartikel", nämner Daniel Danielsson, oppositionsråd i Åre kommun och fortsätter. Vi är mycket nöjda med lunchseminariet och fortsätter arbetet med att sprida information om alunskiffer.

Politiker lobbade mot gruva i riksdagen

LÄNET (JT) Förra onsdagen gästade en delegation politiker från kommunerna runt Storsjön riksdagen för att hålla ett lunchseminarium. Det var på initiativ av riksdagsledamöterna Anna-Caren Sätherberg (S), från Åre, och Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M), från Skåne, som bjudit in Jämtlandsdelegationen.

Publicerad

– Det viktigaste är att vi har fått föra fram våra ståndpunkter och upplysa de riksdagsmän som kom till lunchseminariet. Det är även viktigt för oss själva att få stärka vår egen kunskap om i frågan om alunskiffer, menar Daniel Danielsson (C), oppositionsråd i Åre kommun 

Vilka var ni som deltog i samtalet på scenen? 

– Det var jag och Niklas Daoson (S) från Östersunds kommun som deltog i panelsamtalet, tillsammans med två professorer från SLU respektive Stockholms universitet samt en representant från Svemin som företräder gruvbranschen, berättar Daniel. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS