Start!

Rossöns egen folkrörelse - Bäverloppet

ROSSÖN (JT) Det var närmast en folkfest när det årliga Bäverloppet i Rossön drog igång med start för de allra yngsta. Runt hela byn rörde sig löpare och åskådare fanns utmed vägen för att heja på.

Publicerad

221 nummerlappar delades ut till stora och små löpare, motionärer och elit. Tidtagningar för en del men för de yngre var det ingen tävling, alla små blev hjältar och fick medalj.

Löpare kom från alla håll och kanter. Sommargäster med rötter i Rossön hade också hittat hem till Bäverloppet. Och vad vore Bäverloppet utan Rossöns egen Bäver, klädd i en kostym som ordförande Claurenssons fru sytt och som gjorde succé redan förra året.

Uppvärmningen sköttes med den äran av Rossöbävern och Louise Dahlén Sjöberg som triggade den minsta åldersklassen att springa (eller gå) 300 meter runt idrottsplanen. 17 killar och 20 tjejer ställde upp i den allra första starten för Bäverloppet 2022. Klassen var mellan 0-4 år.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS