I Wild Swedish Meats lokaler i Nagasjökälen rensar bärplockarna de sista kilona hjortron för i år. Ägaren Ulf Eliasson uppskattar att hans 200 bärplockare har fått ihop 100 ton hjortron i år.
I Wild Swedish Meats lokaler i Nagasjökälen rensar bärplockarna de sista kilona hjortron för i år. Ägaren Ulf Eliasson uppskattar att hans 200 bärplockare har fått ihop 100 ton hjortron i år.

Rekord för skogens guld – en inköpare har fått in 100 ton hjortron

BACKE (JT) Av bäruppköparen Ulf Eliassons cirka 200 bärplockare i Strömsund finns det dom som i år har plockat mellan 600 och 700 kilo hjortron. I år har det nämligen varit ett rekordår för hjortronen som har frodats ända från Värmland till Norrbotten.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det har funnits jättebra med hjortron, det finns fortfarande kvar lite i fjällen, säger Ulf Eliasson, vd på Wild Swedish Meat, vars bärplockare har dragit ihop ungefär 100 ton hjortron på den här säsongens tre veckor. Så här mycket hjortron har han inte sett på många år. Han tillägger:

– Och jag har inget större område. I Jämtland plockar vi mestadels mellan Rossön och Backe.

Plockarna får 50 kronor per kilo, sen läggs skatt och avgifter till det. Bärplockarna snittar ungefär 28 kilo om dagen. Eftersom bärplockarna är garanterade en månadslön går Ulf back vissa år.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS