Daniel Lindgren, Ica-handlare i Gäddede, är en av de företagare som ofrivilligt tvingas sköta och betala för turisternas sopor som översvämmar deras sopkärl.

Sopkaos – efter Vildmarksvägen i Frostviken – handlarna tar smällen

FROSTVIKEN (JT) I Frostviken har det varit en utmaning att hantera de sopberg som årets stora turistanstormning har fört med sig. Fram till i fredags då Stekenjokkvägen stängde, hade ungefär 40 000 fordon passerat området under årets säsong.

Publicerad

Företagarna i Gäddede känner sig frustrerade och efterfrågar bättre dialog och samarbete med Strömsunds kommun gällande sophanteringen.

När Jämtlands Tidning kliver in på Ica Gränsbua står Daniel Lindgren, ICA-handlare på Ica Gränsbua i Gäddede, i telefonen med Strömsunds kommun. Han försöker få till stånd ett samarbete med AVA-enheten för att få sina sopkärl tömda oftare eller få fler kärl uppställda utan att behöva ta hela kostnaden ensam. På baksidan är kärlen som är avsedda för butikens avfall överfulla av turisternas hushållssopor.

– Det ligger ett berg med sopor här. Våra soptunnor räcker inte för husbilarnas hushållssopor, säger Daniel Lindgren, ICA-handlare på ICA Gränsbua i Gäddede. Han fortsätter:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS