Stortorget i Östersund. Arkivfoto

Stortorget inte uppskattat vid omröstning

ÖSTERSUND (JT) När Arkitekturupproret nu anordnat en omröstning om Sveriges vackraste torg hamnar Stortorget långt bak, på plats 94. Östersund hamnar ofta på mindre smickrande placeringar i liknande omröstningar.

Publicerad Senast uppdaterad

Arkitekturupproret startade 2014 som ideell folkrörelse med bas främst på Facebook där de har drygt 56 000 medlemmar bara i huvudgruppen. De arbetar för arkitektur mer i samklang med den historiska traditionen och med hänsyn till estetiska faktorer samt opinionen.

När de 2017 anordnade en folkomröstning om de vackraste städerna hamnade Östersund på placering nummer 36, medan Sundsvall vann. 2020 när det skulle röstas om Sveriges fulaste byggnad hamnade Clarion Hotel Grand vid Stortorget i Östersund på plats 86. Då konstaterades även att Östersund är en av Sveriges mest sönderrivna städer.

När Arkitekturupproret nu anordnat en folkomröstning om Sveriges vackraste torg är det knappast någon rolig läsning för den lokalpatriotiskt lagde i länet. Vann gjorde Lilla Torg i Malmö med 1608 röster och tvåa kom Stortorget i Karlskrona med 1198 röster. Stora torget i Sundsvall hamnar på tredje plats med 1125 röster och Stortorget i Östersund på plats 94 med 63 röster.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS