Blommor och ljus har lagts på gatan utanför Sillströms åkeri för att hedra den unga kvinnliga lastbilschaufför som omkom vid en tågkrock i helgen.

Trafikverket utreder olyckan när ung lastbilschaufför dog

ÖSTERSUND (JT) I fredags omkom en ung kvinnlig lastbilschaufför när hon kolliderade med ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång mellan Undersåker och Järpen.

Publicerad

Nu riktas kritik mot varningssystemet vid övergången. Den består av en lampa som lyser om det inte kommer något tåg och som slocknar om tåget kommer. 

Under 2017 beslöt Trafikverket att sluta bygga det systemet med en lampa som ska varna för tåg och som finns vid den olycksdrabbade korsningen. 

– Det vi kallar för E-signal med en lampa som lyser när det kommer ett tåg började användas under 1980-talet. Tanken var att den skulle vara ett komplement för att höja säkerheten. men där den som åker över korsningen själv kontrollerar om det kommer något tåg, säger Thomas Andersson, chef för Åtgärdsplaneringen vid Trafikverket i Gävle. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS