Matilda Antman med kompisen Caroline Ward, Östersund är i Åre på besök. "Vi vaknade av ett krislarm. Vi satt på balkongen igår och tittade på regnet och blixtarna. Vi frågade vänner om Susabäcken brukar låta så mycket då vi var precis bredvid".

Stora skador i Åre – mycket att återställa

ÅRE (JT) Det häftiga regnet och översvämningen av Susabäcken lämnade centrala Åre som ett katastrofområde. Det är förstörda gator och underminerade vägar. Hus och lokaler fyllda med lera och vatten. Och det kommer att ta lång tid att återställa.

Publicerad

– När det händer sådant får vi larm och gör de akuta åtgärderna. Se till att det inte förvärras. I det här fallet är det stora skador så vi försöker prioritera utifrån där vi kan. Sedan är det en långsiktig plan, det här kommer att ta lång tid innan det är återställt.

Det säger Jörgen Eriksson, restvärdeledare Brandsskyddföreningen.

Jörgen har varit runt i hela byn där skador uppkommit dock kan det finnas fastigheter där de boende inte är på plats, som kommer att komma till.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS