Nina Bixo-Jacobsson med döttrarna Amanda och Matilda som såg hela olyckstillbudet. Mamma Nina är inte alls nöjd med beskeden hon fått.

Skolbarn sekunder från att bli krossade av lastbil – ansvariga skyller ifrån sig

MÅNSÅSEN (JT) I veckan var flera skolbarn endast en hårsmån från döden mitt på väg 321, enligt flera ögonvittnen. Det kunde ha slutat i enorm tragik. Enligt turlistan ska buss 162 från Hallen nämligen släppa av passagerarna vid den stora planen på Månsåsens bygdegård. Men så sker inte alltid, något som höll på att resultera i en olycka med många barn inblandade.

Publicerad Senast uppdaterad

Jämtlands Tidnings chefredaktör Ralph Rentzsch var en av dem som med egna ögon såg vad som utspelades. Han berättar:

– Jag blev fullständigt livrädd när jag såg att bussen stannat längst 321:an mitt i kurvan och en grupp skolbarn hoppade av och sprang bakom bussen för att sedan springa ut över vägen. Samtidigt kom det två lastbilar i full fart från andra hållet, som fick tvärbromsa i sista sekund mitt framför dem! Det var fruktansvärt att bara se på utan att kunna göra något.

Det handlar om buss 162 som går från Hallen på eftermiddagarna och som har med sig skolbarn. Den ska stanna och släppa av passagerarna vid Månsåsens bygdegård, dvs köra in på den stora planen där.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS