Det har varit många spelningar i Jämtland i vinter för The Rakishmen. Från vänster: Peter Danielsson, Jonas Staf och Niklas Sundin.

Oväntad succé för jämtar som spelar irländskt

MATTMAR (JT) Det har varit många spelningar runt om i Jämtland i vinter för musikgruppen The Rakishmen, som spelar irländsk folkmusik.
– Ja, det är jättekul, det hade vi inte förväntat oss och så gott som merparten av spelningarna har dessutom varit fullsatta, säger bandmedlemmen Jonas Staf.

Publicerad

Jonas bor i Mattmar och är bioodlare, yogalärare och driver familjehem. Han är även musiker och är aktiv i flera musikgrupper, varav Rask kanske är den kändaste. Musikgruppen The Rakishmen bildades strax innan pandemin men fick läggas på is då på grund av läget. För ett år sedan började de om och nu har de fått rejäl fart under vingarna. 

I gruppen ingår också Peter Danielsson och Niklas Sundin. Vad de vet är de den enda musikgruppen i Jämtland som satsar på irländsk musik. 

– Vi spelar reels och jigs och sjunger shanties, som från början är en sorts sjömanssånger utan musik till. Vi har haft en del irländare i publiken vid våra spelningar och de säger att vi låter som ett riktigt irländskt band! 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS