"Oavsett att vi nu skär ner i fjällvärlden så hade flygeln rivits ändå. Den är i så dåligt skick att vi ändå hade behövt riva den och bygga nytt om den skulle använts i framtiden".

Nu rivs en flygel på Blåhammaren

ÅRE (JT) Kommande vecka inleds arbetet med att riva en av flyglarna på Blåhammarens fjällstation. Huvudanledningen är att den delen av huset är så dåligt skick att den nu rivs.

Publicerad

– Oavsett att vi nu skär ner i fjällvärlden, hade flygeln rivits ändå. Den är i så dåligt skick att vi ändå hade behövt riva den och bygga nytt om den skulle använts i framtiden. Skicket på boendeflygeln har varit känt under ett antal år och vi har medvetet valt att inte investera medlemmarnas pengar här då det funnits en osäkerhet kring framtida markupplåtelse, säger Jenny Engström, pressansvarig på STF. 

Hur kommer rivningen att gå till? 

– En grävskopa har redan kört till Blåhammaren och kommer att börja jobbet under kommande vecka. Sedan står grävskopan kvar över sommaren till nästa vinter då vi tar ner grävaren när det går att köra den på snön nästa vinter. Själva rivningsarbetet av huvudbyggnadens boendedel ska vara klart senast den 15 april i år, inklusive transport av material, berättar Jenny.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS