Här badar Marie Hasselbom med Åreskutan i bakgrunden.

Marie i Undersåker utvecklar baljor för hästar och människor

UNDERSÅKER (JT) Marie Hasselbom i Undersåker har tidigare utvecklat den eluppvärmda vattenbaljan ThermoBar. Den gör så att hästar alltid kan få tempererat vatten att dricka och den säljs numera över hela världen. Nästa innovativa steg blev en balja för människor – inte att dricka ur utan att bada i. Nu har den fått underhållsvärme, så att man kan bada isfritt även i kallt klimat. För kalla bad blir allt populärare.

Publicerad

Marie Hasselbom är kreatör och entreprenör. I början av 2000-talet var hon verksam som fotograf och var även hästägare. Hon ville hjälpa sin häst vintertid. Hon visste att hästar behöver dricka mycket vatten, annars mår de dåligt och kan bland annat få kolik. 

Men hon märkte också hur svårt det var att hålla vattnet i vattenhon isfritt på vintern i hagen. Hon letade runt men hittade inget som skulle kunna fungera i hennes hage. 

En dag fick hon snilleblixt: det måste gå att göra stora vattenkar eluppvärmda. Och hon satte, med hjälp av sin tekniske svärfar, i gång med att göra olika prototyper. Dock är el, vatten och hästar en känslig kombination – lösningen blev till slut värmefolie i botten som via en sladd är kopplad till en transformator som omvandlar till lågspänning 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS