”Jag går inte vidare med någon anmälan mot Moderaterna”, säger Mikael Sundman, Västjämtlands Väl.

Ingen polisanmälan från Mikael Sundman efter Årehusaffären

ÅRE (JT) Kommunalrådet Mikael Sundman, Västjämtlands Väl, går inte vidare med någon polisanmälan mot moderaterna i Åre efter turbulensen inom Årehus där Jonas Henning (M) anmälde ledningen för bostadsföretaget för bland annat trolöshet mot huvudman.

Publicerad

Det var efter en egen utredning som moderaterna i Åre i slutet av 2022 polisanmälde bland annat dåvarande vd:n Helen Olausson och ekonomichefen Joakim Holm vid Årehus på grund av påstådda oegentligheter i företaget. 

Efter ett år i långbänk valde åklagaren att lägga ned förundersökningen. I det läget övervägde kommunalrådet Mikael Sundman, Västjämtlands Väl och ledamot i Årehus AB:s styrelse, att kontra med en polisanmälan mot Henning och Moderaterna.

Så blir det nu inte. 

– Vi hade en diskussion om vi skulle göra det, men jag går inte vidare. Jag vill inte driva politik på det sätt som moderaterna gör. Man ska gå den demokratiska vägen, säger Sundman. 

Han säger att det är upp till Helen Olausson och Joakim Holm om de vill gå vidare med en anmälan.

Mikael Sundman säger att efter debaclet i Årehus ligger fokus på projektet bostadsbolaget planerar med bland annat 160 lägenheter i området Brolägdan som omfattar bostadsrätter och hyresrätter. 

– Det är ett projekt där vi ritar om husen, säger Mikael Sundman, som uppger att bostadsbyggandet sker i samarbete med företaget Tage Hus. 

Just nu pågår också arbetet med Duveds nya förskola som blir en stor enhet med åtta – tio avdelningar. 

– Vi kommer att gjuta grunden under försommaren, säger Sundman. 

Han redovisar också att nyligen har Årehus köpt byggrätter i Storlien av Svenska Handelsfastigheter där det kommunala bostadsföretaget vill bygga lägenheter. 

– Vi tittar just nu på hur vi ska få till det projektet, säger Sundman.

JT har också sökt förre vd:n Helen Olausson och förre ekonomichefen Joakim Holm. 

Powered by Labrador CMS