"Det känns helt fantastiskt. Detta är min första film och att få två pris samma vecka är svindlade, rent av magiskt. Jag börjar så smått inse att jag gjort något rätt. Jag får pris på Norges största filmfestival och att återigen få gå upp på scen och ta emot folkets jubel var nästan utomkroppsligt", menar Camilla Jämting.

Camilla tog hem Tromsöpalmen och Skårungen

ÅNN (JT) Ånnfilmaren Camilla Jämting har erhållit Tromsöpalmen för bästa kortfilm ”Projekt pappa”. Priset delades ut under filmfestivalen i Tromsö i lördagskväll.

Publicerad

– Det känns helt fantastiskt. Detta är min första film och att få två pris samma vecka är svindlade, rent av magiskt. Jag börjar så smått inse att jag gjort något rätt. Jag får pris på Norges största filmfestival och att återigen få gå upp på scen och ta emot folkets jubel var nästan utomkroppsligt, säger Camilla Jämting och fortsätter. En jurymedlem läste upp motiveringen och så kom mitt namn, efter det spelades ett klipp ur filmen upp. 

Vad hände sedan? 

– Jag gav vår 8 månaders son, Frans, till min man Thure och svävade upp på scen. Det var otroligt mycket wow över det hela. Jag höll någon form av tal, berättar Camilla som redan i tisdags erhöll Skårungen, ett talangpris som då delades ut av Nordnorsk Filmsenter under Tromsö filmfestival. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS