Första snön kom oväntat för Åre kommun.

"Bara att ta av sig mössan och be om ursäkt" 

ÅRE (JT) Onsdagens snöfall kom som en överraskning för många. Åre kommun var inget undantag då det visade sig att kommunen saknade avtal med entreprenör gällande snöskottning.

Publicerad

 – Jag blev inte chockad, snön kommer alltid. Men det är bara att ta av sig mössan och be om ursäkt att det blev så stökigt med den första snön härom dagen, säger Hans Granlöf, enhetschef renhållning, gata/park inom Åre kommun. 

Det gamla avtalet, gällande snöskottning i kommunen, hade gått ut och härom veckan var upphandlingen av ett nytt avtal klart och kommunen hade tilldelat den entreprenör som vunnit upphandlingen. 

– Sedan måste man vänta tio dagar, om någon av de övriga entreprenörerna, som inte tilldelats uppdraget, vill överpröva beslutet. Vi får inte skriva under avtalet innan dessa tio dagar löpt ut, förklarar Hans Granlöf.

De tio dagarna hade passerat och en entreprenör hade överklagat beslutet. 

– Vi kunde inte skriva avtal som det var planerat i onsdags. Då blev vi tvungna att titta på detta akut eftersom snön kom med besked, berättar Hans. 

Hur har ni löst det hela? 

– Nu har vi tecknat ett tillfälligt avtal som gäller tills överprövningen är klar och vi har signat det riktiga avtalet. 

Vad tänker du om läget med så mycket snö i onsdags? 

– Det blev lite bökigt under onsdagen men under torsdagsförmiddagen hade vi full koll på läget, konstaterar Hans Granlöf, enhetschef renhållning, gata/park inom Åre kommun. 

 

Text: Johannes Adolfsson 

 

Powered by Labrador CMS