Åre kommun planerar för egen omlastning av återvinningen

ÅRE (JT) Från och med nyår har kommunerna i landet tagit över ansvaret för förpackningsinsamlingen. I Åre kommun har man redan hunnit köra två tömningsrundor under årets två första dagar. Nu planerar man för en egen omlastningsplats av återvunna förpackningar.

Publicerad

– Vi har redan haft två insamlingsrundor. Efter jul och nyår har det så klart blivit en hel del återvinning av förpackningar i Åre dalen, berättar Hans Granlöf, enhetschef renhållning, gata/park inom Åre kommun. 

I Åre kommun finns det fyra stycken återvinningscentraler, ÅVC, dit privatpersoner kan komma med allt möjligt avfall som man förr i världen lämpade på tippen. De finns i Brattåsen vid Enafors, i Staa strax väster om Duved, i Järpen vid industriområdet och vid södra infarten i Hallen. Det finns dessutom femton stycken återvinningsstationer, ÅVS, där man kan lämna plast, glas, papper och kartong. 

– Alla insamlingsplatser är på samma ställe, rent geografiskt, som tidigare. Allt för att underlätta för medborgarna, berättar Hans 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS