På tisdagsförmiddagen sa kommunstyrelsen i Åre kommun ja till en ny ansökan om såväl vinter-OS 2030 som vinter Paralympics 2030.

Åre: Ja till OS-ansökan 2030

ÅRE (JT) På tisdagsförmiddagen sa kommunstyrelsen i Åre kommun ja till en ny ansökan om såväl vinter-OS som vinter Paralympics 2030. Detta innebär att även Åre kommun skriver under de två garantibrev som krävs för att vara del i OS-ansökan.

Publicerad

 – Majoriteten är helt enig om detta beslut. Detta kommer att kunna bli det mest hållbara OS någonsin, säger Martine Eng (S) ordförande för kommunstyrelsen i Åre kommun och fortsätter. Det blir Alpint i Åre övriga tävlingar förläggs i Östersund, Falun och Stockholm. 

Hur har ni jobbat fram detta beslut? 

– Vi har en mängd lärdomar från tidigare alpina-VM som arrangerats här. Vi kommer att göra allt för att det ska bli ett bra lokalt arrangemang. Åre, Falun och Östersund samverkar på kommunnivå. I måndags hade vi besök av Faluns jurist för att diskutera detaljer inför dagens beslut, nämner Sara Schelin kommundirektör i Åre kommun. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS