Åshamra i Hammerdal

Tre chefer slutar vid äldreboende i Hammerdal – sågar kommunens personalhantering

HAMMERDAL (JT) Äldreboendet på Åshamra mister samtliga tre enhetschefer till hösten.

Publicerad Senast uppdaterad

Anledningen står att läsa i en arbetsmiljöanmälan enligt § 6:6a som lämnats till skyddsombudet. En av dessa chefer är sjukskriven på grund av för hög arbetsbelastning, och kommer på grund av detta i stället börja studera till hösten. Personalen på Åshamra ropar på hjälp för att vinna gehör.

–Vi är nu tre chefer och en administratör som står bakom en ”6:6a” – anmälan” och begär att arbetsgivaren ska åtgärda bristerna. I Strömsund får man inte framföra kritik, och vi är inte intresserade av att det här tystas ner, säger en av enhetscheferna på Åshamra som nu inte sett någon annan utväg än att söka sig till annat arbete. Personen väljer att i nuläget vara anonym.

–Man byter inte jobb om man trivs. Vi har löpande lyft frågan om arbetsmiljön, vi är överbelastade. När den som skött administrationen blev utbränd fick vi ta över den funktionen också och till slut kände vi att vi inte kunde leverera kvalitet i något avseende. Vi anser att verksamhetscheferna borde plockas bort, det är en överflödig funktion. Vi kan rapportera direkt till socialchefen, säger enhetschefen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS