Regionens present på väg, lagom till Jul

LÄNET (JT) Snart kommer vårdpersonal som arbetar för Region Jämtland Härjedalen att få sin utlovade bonuspresent för sina insatser under pandemin. Men det har tagit tid, hela sex månader och många undrar var gåvan tog vägen.

I juni meddelade Region Jämtland Härjedalen att alla anställda från skulle få en skattefri gåva värd 2000 kronor, som en bonus för den ansträngda situationen under Coronapandemin.

– Jag är oerhört stolt över våra medarbetare som under en ytterst ovanlig situation gjort ett fantastiskt arbete. Det känns självklart att ta det här beslutet och att utnyttja den möjlighet vi nu har att få ge något tillbaka i from av en uppmuntrande gest till våra medarbetare, sa regionstyrelsens ordförande Eva Hellstrand då.

Att ge en extra bonus blev möjligt efter det att regeringen beslutat om en tillfällig skattefrihet för gåvor från arbetsgivare till ett maxbelopp på 2000 kronor. Arbetsgivare å sin sida tillåts göra avdrag för utgiften för gåvorna som en personalkostnad. Att ge en gåva till personalen inom regionen kostar sammanlagt drygt åtta miljoner kronor. Pengar som tas från det generella statsbidraget.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS