Ankrace i Ammer gav vinnare från Krångede 28000 kronor

AMMER (JT) På torsdagskvällen var det dags för årets Ankrace i Ammerån, 1000 gula ankor skulle ta sig ner från en fors uppströms, men det var mycket som gick fel denna afton.

Publicerad

Dels kunde inte båtarna frakta upp ankorna som brukligt då det var för lite vatten i ån, utan de fick fraktas upp med bil och släppas. Dels brukar alltid Per Bergvall referera loppet men när åskan drog förbi timmarna före racet slutade hans mikrofon fungera. I stället refererade han via telefon till Helena Forss som var kvällens underhållare, som fick gå ut till publiken hur läget i loppet var.

Nåväl det hela kunde till slut genomföras även om det var ett hundratal besökare som for hem när åskan och störtregnet kom, men lagom till målgång och prisutdelning hade det spruckit upp. Nu fanns tyvärr inte segraren Kaj Metsälä från Krångede på plats utan hans far fick bli ombud. Inte heller tvåan Eva Önblad från Sollefteå var närvarande, men det var trean Hilda Ajax från Färsån som sa så här

-Ja jag blev stum och trodde inte mina öron, men det var roligt jag blev tyst och mamma Johanna Karlsson skrek och jublade och det var väl även det roligt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS