Delar av den amerikanska truppen, med chefscoachen Matt Underhill längst till höger.

Slalomtoppen tävlar i Almåsa - ”Bättre backe här än i världscupen”

ALMÅSA (JT) Det är full fart i Almåsa Alpin nu när Europacupen i herrslalom pågår 22-23 februari. 15 olika nationer deltar, med sammanlagt 85 åkare. Av dessa kommer inte mindre än fyra åkare från Jämtland och Härjedalen.

Publicerad

Två tävlingar hålls, en per dag med två åk vardera. De 60 bästa från det första åket får göra det andra åket. Lagen kommer från USA, England, Japan, Belgien, Frankrike, Tyskland, Norge, Slovenien…

Några av dem, som det amerikanska laget, består av en stor trupp. Chefscoachen där, Matt Underhill, berättar att amerikanerna till och med har med en egen sjukgymnast med sig och att de tillbringar hela vintern i Europa för cupens skull. Det slovenska laget däremot, består av en tränare och en enda tävlande men är lika glada och taggade de också.

En del världscupsåkare finns med i Almåsa, som schweizaren Tanguy Nef. Han är rankad på 25.e plats i världscupen och sitter inne på Almåsa Wärdshus och väntar på att tävlingen ska dra igång:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS