Här sitter Kalle Bäckwall med en kopp kaffe på Almåsa Wärdshus, som ligger precis vid nedfarterna. Han är glad över domen från Mark- och Miljödomstolen.
Här sitter Kalle Bäckwall med en kopp kaffe på Almåsa Wärdshus, som ligger precis vid nedfarterna. Han är glad över domen från Mark- och Miljödomstolen.

Snökanonerna i Almåsa igång, får ta vatten från tjärn

OFFERDAL (JT) Snökanonerna har nu dragit igång för säsongen i skidanläggningen i Almåsa. Det är relativt tidigt, enligt ägaren Kalle Bäckwall.

Publicerad

Den här vintern kommer det dock inte att vara några problem med vattenförsörjningen till snökanonerna, efter en ny dom i Mark- och Miljödomstolen i Östersund. Det har varit flera års lång stridighet med en grannfastighet kring möjligheten att ta vatten.

Det handlar om att vatten leds ut ur Almåsatjärnen till snökanonerna för snötillverkningen. Almåsa Fritid AB har nu fått rätt att leda bort en sammanlagd mängd av högst 100 000 kubikmeter.

Även flödet har bestämts, till högst 500 kubikmeter per timme. Dessutom lagligförklaras den befintliga vattenanläggningen för vattenintag. Men vattennivån i Almåsatjärnen och uttagen vattenmängd måste enligt domen kontinuerligt mätas och journalföras och på begäran redovisas till tillsynsmyndigheten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS