Uppmaning till landets största parti Socialdemokraterna

Nu vill S ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden. Då är det dags att ånyo tillverka pengar så att vi får den välfärd vi vill ha.

Nu inför valet dränks vi med information om vad partier säger sig vilja göra om de får vår röst.

Region J/H har nu haft C i ledningen med ett katastrofalt resultat. Tidigare hade S under flera år ansvaret.

Det ledde till att de blev bortröstade. Ingen har alltså lyckats. I valmaterialet är det som vanligt bara snömos som skrivs. Kanske nödvändigt? För väljarna och personalen inom sjuk- och hälsovården är det konkreta åtgärder som behövs.

Hittills har Ni alla skyllt på att det saknas medel för att göra vården bättre genom bättre arbetsvillkor, högre löner etc. Staten som kan tillverka hur mycket pengar som helst har under pandemin strött pengar över regionerna. Vissa har använt dessa till att sänka skatten! Nu vill S ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden. Då är det dags att ånyo tillverka pengar så att vi får den välfärd vi vill ha.

Alla vet vad som behöver göras men ingen vågar/vill göra det. Jag uppmanar S som landets största parti med störst trovärdighet att kalla till sig samtliga fackliga organisationer inom vården. Sätt er ner och gå igenom vad som krävs för att de som kan vården ska känna att politikerna vill förbättra arbetsmiljön, lönerna etc så att alla kan känna sig sedda och behövda inom vården.

Sittningen skall leda till en överenskommelse som skall gälla under hela nästa valperiod. Skulle regeringen inte komma med nya pengar, gud hjälpe, så får regionen låna upp det som behövs. I längden blir det bättre att ha personal som kan använda hela sin tid till vård och slippa kostsamma tillfälliga lösningar med inhyrd dyr personal. När ni träffat detta avtal kan ni gå ut i valrörelsen och begära jämtarnas röst.

Får ni inte egen majoritet lär det vara få andra partier som vill sabotera uppgörelsen. Själv tillhör jag inget parti och behöver inte bevaka någon egen karriär.

Därför erbjuder jag mig att sitta ordförande vid förhandlingarna. Nu gäller det att vara snabb i svängarna. Valet ligger en knapp månad bort.

Sören Monvall

Powered by Labrador CMS