"Vi har överfört all information till aktuell teknik och vi har tankar om att lägga upp delar av materialet på en ny hemsida, i övrig blir det så här komprimerat", berättar Kurt Jonsson, Storsjöodjurets store beskyddare i södra delen av Storsjön. Detta är en tjuv titt på Storsjöodjursrummet i nya biblioteket i Svenstavik, som öppnar den 19 januari.

Tjuvtitt på nytt Storsjödjurscenter

BERG (JT) Storsjöodjurscenter flyttar ett kvarter snett över gatan i centrala Svenstavik. Från 200 kvadratmeter till ett litet rum på drygt 20 kvadrat i nya biblioteket.

Publicerad

 – Meningen är att det ska bli mera tillgängligt och enklare att ta del av historier, se filmer och höra intervjuer om Storsjöodjuret då alla teknik uppdateras och finns tillgängligt för surfplattor och smartphones, säger Kurt Jonsson, Svenstaviks By & Företagarförening. 

Du har varit med ända sedan starten 2012. Hur känns det att växla ner lokal till en tiondels yta? 

– Det känns bra, eftersom den yta vi haft hittills inte var anpassad efter den publik som kom till oss. Detta är den bästa lösningen för oss. Vi ser fram emot att återöppna den 19 januari, säger Kurt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS