"Vi ska sätta in en del fresch-80 ventiler och några badrumsfläktar som ska hjälpa till att dra runt luften i Tingshuset. I den stora salen sätter vi in en kraftigare fläkt för att dra ut luften via en större ventilationskanal", berättar Dan Martinsson, drifttekniker på Bergs Hyreshus.

Dålig luft i Tingshuset – tömt på personal 

BERG (JT) Tingshuset i Svenstavik är tömt på både kommunal personal och möbler fram till början av mars nästa år. Orsaken är uppmätt dålig luft i de kommunala lokalerna där.

Publicerad

– Vi ska sätta in en del fresch-80 ventiler och några badrumsfläktar som ska hjälpa till att dra runt luften i Tingshuset. I den stora salen sätter vi in en kraftigare fläkt för att dra ut luften via en större ventilationskanal, berättar Dan Martinsson, drifttekniker på Bergs Hyreshus. 

En luftmätning i höstas visade på en mindre mängd mögelsporer därför har nu samtlig personal fått flytta till provisoriska lokaler på andra håll i centrala Svenstavik.

– Vi tror att mögelsporerna kom från källaren, där det fanns en del gammalt skräp. Nu har vi städat källaren och övriga huset ska även det få en rejäl genomgång av städet, säger Dan. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS