Gjutning av fundament på Glötesvålen i Härjedalen.
Gjutning av fundament på Glötesvålen i Härjedalen.

Vindkraftcentrum fortsätter verksamheten – i nedbantad form

STRÖMSUND (JT) Vindkraftcentrum har under 11 år var ett nav för att sprida information och ge kunskap om vindkraft. Efter en tids osäkerhet om framtiden har Energimyndigheten beviljat fortsatt stöd till Vindkraftcentrum och Strömsunds kommun.

Publicerad Senast uppdaterad

Stödet minskar dock jämfört med de senaste åren och kontoret kommer att gå från tre anställda till en. Uppdraget är tills vidare två-årigt. Resurserna ska räcka till en tjänst, köp av konsulthjälp och hålla i gång hemsidan.

Vindkraftcentrums nya uppdrag har en geografisk avgränsning och ska i huvudsak verka i inlandskommuner i Jämtlands, Gävleborgs, Västernorrlands och Västerbottens län.

– Under den senaste tiden har uppdraget varit nationellt, och det grundläggande uppdraget har varit att vindkraftutbyggnaden också ska gynna befolkningen där parker etableras. Det gäller att utveckla metoder och verktyg för lokal/regional nytta, säger i Torbjörn Laxvik, verksamhetsledare vid Vindkraftcentrum.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS