Strömsundsbron får högre bärighet.

Strömsundsbron ska åtgärdas – igen

STRÖMSUND (JT) Allt är inte klart med Strömsundsbron, men snart. Till våren börjar nya jobb då brons bärighetsklass ska höjas så att fordon som väger 74 ton ska kunna trafikera bron, en så kallad BK 4. Trafikverket upphandlar just nu entreprenörer för att åtgärda nitförband och ståldetaljer under bron.

Publicerad

 – Vi planerar nu och räknar med att köra i gång till våren. Det blir ingen avstängning utan vägen blir enkelriktad med trafikljus och tidsklocka, säger John Löfgren som lett arbetet från Trafikverket. 

De åtgärder som återstår är att anpassa gång- och cykelvägarna till samma bred och räcken ska monteras mellan dem och vägbanan. Nio fogar ska bytas för att förbättra hållbarheten och övergångskonstruktionerna ska förbättras på båda sidor av bron. 

De senaste tre åren har bland annat 60 delkablar som håller uppe bron bytts ut, nya belysningsstolpar har kommit på plats och en höjning av brons mitt har genomförts. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS