Strömsunds Hembygdsförening blev årets hembygdsförening i Sverige.

Strömsunds Hembygdsförening i topp – blev årets förening i Sverige

STRÖMSUND (JT) Nio föreningar var nominerade till Årets hembygdsförening i Sverige, men det var Ströms hembygdsförening, ”Hempan”, som utsågs.

Publicerad Senast uppdaterad

Priset delas ut vid en ceremoni i mitten av maj då Sveriges hembygdsförbund håller riksstämma i Halmstad. Förutom äran är det också en prissumma på 10 000 kronor.

– Det är väldigt roligt med uppskattning av det man inte ser själv! Det är inte pengarna som är det viktiga, utan uppmärksamheten. Att strömsundsborna och bygden får upp ögonen för verksamheten, säger en glad Håkan Espmark, ordförande för Ströms hembygdsförening.

– Jag är glad för vad vi gör, men vi behöver fler händer och fötter för att utveckla och levandegöra kulturarvet. Hur bär vi det vidare? I motiveringen till utmärkelsen nämns den samverkan vi har med andra, och det tycker jag är nyckeln till framgång. Vi kan vara navet, men vill ha samverkan med andra. Tillsammans med Jamtli, förskolan, sameföreningen och kommunen har vi lyckats åstadkomma mycket som fyller flera funktioner. Samevistet är inte bara en attraktion, utan samerna själva kan också använda det för undervisning och vi levandegör samtiden, säger Håkan Espmark..

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS