Ett antal korta filmer har producerats som skildrar personer och näringar i kommunerna Strömsund och Ragunda.

Strömsund vill locka inflyttare – har gjort 17 kortfilmer

STRÖMSUND (JT) Strömsunds kommun investerar totalt 4,3 miljoner i att utveckla kommunen under åren 2023–2027 där det tagits fram ett antal korta filmer som skildrar personer och företag.

Publicerad

– Genom att lägga pengarna i lokal utveckling via EU- programmet Leader, växlas pengarnas värde upp mer än fem gånger. Leader 3sam har arbetat med att utveckla området sedan 2008 då det startades av ett antal eldsjälar från Strömsund och Ragunda, säger Linnea Bergström, som arbetar med EU-projektet Vi Landsbyggarna som drivs av Leader3sam sedan 2022. 

 – Leader 3sam är nu inne i programperioden 2023–2027 med en budget på totalt 34 miljoner kronor och där Strömsunds kommun lägger in totalt 4,3 miljoner kronor. Medel som bland annat finansierar projektet Vi Landsbyggare. Övrig finansiering kommer från EU, staten, Ragunda kommun och Region Jämtland Härjedalen, upplyser Linnea Bergström. 

 – Konceptet Vi Landsbyggare har genomförts tidigare av Leader Höga Kusten och nu genomför vi det i Strömsund och Ragunda, säger Linnea Bergström, som leder det projekt som syftar till att lyfta näringar och personer i de ovan nämnda kommunerna. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS