Jormbygdens utveckling ek. för. Får 182 500 för installation av laddstolpar på campingen.

Solceller och renoveringar i topp när Strömsund får bygdemedel

STRÖMSUND (JT) Länsstyrelsen och kommunen har beviljat 7,9 miljoner kronor till bland annat nytt tak till Dunderhallen och solceller till Jormbygden.

Det var sammanlagt 84 ansökningar om 16 miljoner kronor som kom in och av dessa beviljades 31 ansökningar helt, medan tio ansökningar fick större delen av det belopp som de sökt och tre ansökningar viss del av beloppet.

Störst totalbelopp får Jormbygdens utveckling ekonomisk förening som hade fyra beviljade ansökningar om nästan 1,6 miljoner kronor, men däribland avslag på knappt 100 000 kronor från en av dessa ansökningar och avslag på tre andra ansökningar.

De ska använda pengarna till solceller och laddstolpar samt till att renovera två byggnadsfasader. IFK Strömsund hade den största enskilda ansökan som gällde renovering av takkonstruktionen på Dunderhallen. De beviljades 1,2 miljoner kronor men får stå för 200 000 kronor själva.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS