'Många unga har haft en skatepark på önskelistan och nu blir det invigning till våren', säger Camilla Hulkki, ordförande i Strömsunds skateförening.
"Många unga har haft en skatepark på önskelistan och nu blir det invigning till våren", säger Camilla Hulkki, ordförande i Strömsunds skateförening.

Skateparken för Strömsunds unga snart klar

STRÖMSUND (JT) Strömsunds skateförening har med stöd av bland annat Arvsfonden byggt en ny skatepark bakom Dunderhallen för drygt en miljon kronor.

Publicerad

Camilla Hulkki, ordförande i Strömsunds skateförening säger att under många år har många unga i kommunen önskat att det byggs en skatepark.

– 2016 skrev jag och min son Arvid som då var nio år ett medborgarförslag om att kommunen skulle bygga en skatepark. 2017 kom svar att om det bildades en förening för skateboardåkare skulle det bli lättare att få stöd, förklarar hon.

– Så i mars 2018 bildade vi föreningen som idag har ett 20-tal medlemmar, berättar hon.

Efter bildandet blev det fart på det projekt hon hoppas ska locka fler unga och öka medlemsantalet i föreningen.

Tidigare byggdes en första ramp bakom Dunderhallen, nu får skateboardåkare fler ramper att åka på i skateparken.
Tidigare byggdes en första ramp bakom Dunderhallen, nu får skateboardåkare fler ramper att åka på i skateparken.

– Från början var det tänkt att bygga parken i betong men det visade sig bli för dyrt så det blev en annan lösning med banor byggda i komposit, säger hon.

Camilla Hulkki berättar att parken kunde byggas efter att all finansiering var klar. Föreningen fick bygdemedel med 160 000 kronor och 725 000 kronor från Allmänna Arvsfonden. Dessutom bidrog Strömsunds kommun med 100 000 kronor.

I december förra året var det klart att föreningen kunde disponera mark bakom Dunderhallen och där har skateparken sakta men säkert växt fram.

Det återstår en del arbeten i den skatepark som har en budget på en miljon kronor.
Det återstår en del arbeten i den skatepark som har en budget på en miljon kronor.

Skateboardramperna som ursprungligen kommer från Belgien är uppköpta av svenska Uniqa, där föreningen själv stått för monteringen vilket sparat pengar.

– Med det har budgeten på en miljon kronor hållits och nu återstår enbart en del arbeten och det blir invigning till våren, säger Camilla Hulkki.

Då kommer också föreningen att lämna in en slutrapport till bland annat Allmänna Arvsfonden.

Powered by Labrador CMS