Nelly Karlsson deltog på konstlägret.

Populärt konstläger i Sikås för unga med funktionsvarianter

SIKÅS (JT) I Sikås kulturhus ateljé hölls i veckan ett konstläger för unga vuxna med funktionsvariationer. Det var ett femdagarsläger som uppmuntrade till kreativitet, där alla fick plats och tid och blev sedda på sin nivå.

Publicerad

Karin Jönsson Bläck brukar anordna kurser på gården, som ligger ett stenkast från hennes egen bostad. Hon är bildlärare i grunden och har en deltidstjänst som bildlärare på Grevåkerskolan. Övrig tid ordnar hon kurser samt driver eget som tatuerare. 

– Jag fick möjlighet att köpa det här huset för ett halvår sedan. Innan har jag haft konstläger i mindre skala, men nu satsar jag lite mer seriöst på det. Jag har läger för barn och ungdomar där de får möjlighet att uttrycka sig och ägna sig åt kreativt skapande. Det är behövligt i en värld med alltmer skärmar, sade Karin.

Under workshops under de fem dagarna får deltagarna lära sig akvarellmålning, att göra gipsskulpturer bland mycket annat. De får prova på många olika uttrycksmedel och på så sätt hitta något de fastnar lite extra för. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS