'Man blir lika fascinerad varje år'. Här är Bertil Fjellström strax söder om länsgränsen. Han uppskattar att snödjupet är cirka tre meter.
"Man blir lika fascinerad varje år". Här är Bertil Fjellström strax söder om länsgränsen. Han uppskattar att snödjupet är cirka tre meter.

Plogningen av Stekenjokkvägen har börjat

STEKENJOKK (JT) Om några veckor räknar Bertil Fjellström från Klimpfjäll med att han från sitt håll i Västerbotten har klarat av att göra vägen snöfri över Stekenjokk. I nästa vecka kan det bli dags för plogarna att börja från Jämtlandssidan. Två till tre och en halv meter snö blir det efter plogvallarna.

Publicerad

–Jag kör ensam till en början och i nästa vecka ser vi vad som är kvar. Jag är mitt uppe på fjället nu och jag tror att det tar ungefär två veckor i år för det är tunnare med snö. Annars brukar det ta tre veckor. Det är inte riktigt trivsamt att jobba med i år. Det är mindre snö, det har regnat och härjat och stökat så det har blivit ganska hårt. Jag föredrar mer snö som är mjukare, säger Bertil Fjellström.

–Men nog räcker det till ändå. Jag är väl ganska avtrubbad, lägger han till.

Det är långa dagar innan plogbilen vänder tillbaka till uppsamlingsplatsen vid den gamla Stekenjokkgruvan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS