En del av eleverna som framförde Gammeltiden.

Mellanstadieelever i Hoting satte upp musikal

Hoting (JT) På onsdagskvällen var det premiär för Gammeltiden, en musikal som hade hämtat inspiration ifrån hur det var förr i tiden, under det sista av bondesamhället i Sverige.

Publicerad

Det var årskurs 4-6 från Centralskolan i Hoting och från Kyrktåsjö som satte upp musikalen. De tågade in till en traditionell marsch, Tåsjömarschen, med nyskriven text av Erika Magnusson.

Förr i tiden öppnade de danserna i bygden med den melodin, och till musikalen har de använt sig av musik av Per Bohlin och KP Leffler bland annat, berättar Sonny Blom och Matti Norlin som ackompanjerar under föreställningen. Till vardags är Sonny musiklärare, och även teknik- och bildlärare på Centralskolan. Matti kommer från bygden men bor i Stockholm till vardags.

– Historia är viktigt på många sätt, och vi har arbetat med både musik och dekor på mina lektioner. Det har kommit upp många frågor, som vad är en lie, så det har varit lärorikt för eleverna, sade Sonny.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS