Schemaläggning pågår för att brukare och personalen ska få stöd.
Schemaläggning pågår för att brukare och personalen ska få stöd.

"Många som är upprörda och hotar med uppsägning"

STRÖMSUND (JT) Kortare och fler arbetspass väntar personalen i kommunens boenden och för dagverksamhetens personal när 11 timmars dygnsvila ska tillämpas enligt EU:s arbetstidsdirektiv. Schemaläggningen är i gång, men eftersom Kommunal och kommunens företrädare kom inte vidare vid den senaste förhandlingen återupptas förhandlingarna om två veckor.

Publicerad

– Det är många som är upprörda och hotar med uppsägning. Vi som jobbar natt har valt det, och de som arbetar i dagverksamheten har valt det, säger en anställd som vill vara anonym med hänsyn till brukaren.

– Jag trivs bra med mitt jobb, och jag har läst på och har kommit fram till att om vi får jobba i 24-timmars pass i stället för som nu 26-timmars pass så skulle vi få den dygnsvila som krävs. Alla påverkas både i sitt arbete och sitt hemliv. Det skulle underlätta om vi kan gå ner på 24 timmars pass. Personalen på dagverksamheten har inte fått information om att vi ska komma in och hjälpa dem, och att vi från boenden ska in i dagverksamheten. Kan vi rädda 24-timmars pass så blir inte någon enda berörd, säger JT:s sagesperson och anser att det inte tas hänsyn till brukarens behov. 

Gudrun Öjbrandt, förvaltningschef för vård- och socialförvaltningen svarar på JT:s frågor och säger att arbete pågår med omställning inom hela verksamheten Stöd och service. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS