Många åsikter om Strömsunds nya styre

STRÖMSUND (JT) När kommunfullmäktige sammanträder den 8 december ska alla val till kommunens nya styre med Socialdemokraterna och Centerpartiet i spetsen vara klara.

Publicerad

Enligt uppgift är uppdragen med de arvoderade posterna i stort sett klara, men först ska partierna hålla sina nomineringsstämmor och valen kan klubbas i fullmäktige. Redan nästa vecka väljer fullmäktige ledamöter till revision och valberedning där alla partier har en plats samt till presidiet där majoriteten har två platser och oppositionen en plats.

Om det nya samarbetet säger Susanne Hansson att hon tänker att det blir en bättre lösning för Strömsund. -Det blir spännande att jobba med Centerpartiet. På vårt representantskap med deltagare från alla våra s-föreningar i kommunen kommer beslut om vilka val som görs. Det blir en ny laguppställning efter våra förhandlingar, säger Susanne Hansson

JT frågar det tidigare oppositionsrådet Mats Gärd om hur det är att lämna samarbetet med moderaterna och gå ihop med socialdemokraterna. -Du anar inte hur mycket skit jag fått för det. Man anser att jag svikit borgerligheten. Jag lämnar hellre politiken än att samarbeta med sd. Jag står bergfast i den här frågan., säger Mats Gärd.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS