Diplom till Lennart Johansson, tv, utdelat av Pelle Agorelius, Husmansbord.
Foto: Anna-Karin Karlsson.
Lennart från Västertåsjö satte rökt ost på Sveriges matkarta
Tåsjö (JT) Idén att röka ost förde Lennart Johansson från Västersjö gård hela vägen till att bli utsedd som en av vinnare i Husmanbord – Jakten på Sveriges bästa landskapsmat 2023. Lennart Johansson, en mångsysslare som oavbrutet utvecklar verksamheten med att röka olika produkter.
– I dagsläget lägger jag all min själ i rökningen och verkstadsverksamhet. Drömmen är att få fler återförsäljare till det rökta. Det var en stor upplevelse för mig som är så liten att finnas med blad de stora grabbarna. Det är svårt att erkänna för sig själv att man gör något bra, så nu växte jag lite, säger Lennart Johansson.
Han blev utsedd till en av vinnarna under Umeå Food Symposium som anordnas Husmansbord som i ett brett samarbete anordnar evenemang inom hållbarhet, mat- och dryckeskultur. I Umeå deltog 74 länder och deltagarna fick smakprov också på Lennart Johansson rökta ostar.
Mörsjö Deli var ytterligare en deltagare från Jämtland som fick motta diplom under festligheterna i Umeå tillsammans med t ex Leksands knäckebröd, Oppigårds Bryggeri och Polarbröd.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu