Diplom till Lennart Johansson, tv, utdelat av Pelle Agorelius, Husmansbord.

Lennart från Västertåsjö satte rökt ost på Sveriges matkarta

Tåsjö (JT) Idén att röka ost förde Lennart Johansson från Västersjö gård hela vägen till att bli utsedd som en av vinnare i Husmanbord – Jakten på Sveriges bästa landskapsmat 2023. Lennart Johansson, en mångsysslare som oavbrutet utvecklar verksamheten med att röka olika produkter.

Publicerad

– I dagsläget lägger jag all min själ i rökningen och verkstadsverksamhet. Drömmen är att få fler återförsäljare till det rökta. Det var en stor upplevelse för mig som är så liten att finnas med blad de stora grabbarna. Det är svårt att erkänna för sig själv att man gör något bra, så nu växte jag lite, säger Lennart Johansson.

Han blev utsedd till en av vinnarna under Umeå Food Symposium som anordnas Husmansbord som i ett brett samarbete anordnar evenemang inom hållbarhet, mat- och dryckeskultur. I Umeå deltog 74 länder och deltagarna fick smakprov också på Lennart Johansson rökta ostar.

Mörsjö Deli var ytterligare en deltagare från Jämtland som fick motta diplom under festligheterna i Umeå tillsammans med t ex Leksands knäckebröd, Oppigårds Bryggeri och Polarbröd.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS