Ann-Christin Andersson skapar också vackra brudtäcken.

KulTur genomfördes vid Ol Orsa gården

HAMMERDAL (JT) Under 2012 gick Ann-Christin Andersson i Hammerdal en helgkurs i hur man syr brudkuddar. Sedan dess är hon besjälad i det konsthantverk som var vanligt i Jämtland under en stor del av 1700- och 1800 - talet

Publicerad

På lördagen inleddes det som benämns KulTur där 90 konstnärer/hantverkare i länet bjuder in besökare för att se och köpa deras alster. Verksamheten som genomförs under lördag och söndag, leds av hemslöjdskonsulenten Ingela Fredell. 

Det var också hon som inspirerade Ann-Christin Andersson i Hammerdal att börja skapa de så kallade brudkuddar som gjordes i Jämtland från 1740 fram till i slutet av 1800- talet då det blev omodernt. 

Ann-Christin Andersson är verksam i den gamla släktgården Ol Orsa i Hammerdal och under lördagen öppnade hon dörren för besökare som kan åka runt och se konstalster, därav namnet KulTur. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS