Sara Kjellsdotter (s) och Karin Holmquist (m).
Sara Kjellsdotter (s) och Karin Holmquist (m).

Inga beslut i skolfrågan i Strömsund – väntar på analys klar i december

STRÖMSUND (JT) Det blev bakläxa i Barn- kultur och utbildningsnämnden när utredningen om skolorganisationen behandlades vid sammanträdet i torsdags. Skolorna i Hammerdal, Tåsjö, Backe, Hoting och Strömsund får vänta ännu en tid på besked om framtiden.

Publicerad

– Vi har begärt in ytterligare kompletteringar, och har inte fattat beslut idag, säger Sara Kjellsdotter, (s), nämndens ordförande. 

Hon uppger att man tagit hänsyn till dialogen med kommuninvånarna och har begärt att det ska göras en barnkonsekvensanalys och att kostnaderna för skolskjutsarna ska utredas.

–Vi har valt hållningen att vi inte vill fatta några beslut före en barnkonsekvensanalys. Det är respektfullt och juste att begära kompletteringar och att inte fatta beslut om Strömsund före dess. Även barnen i Strömsund förtjänar en analys som ska vara klar i december vad gäller strömsundsdelen, medan högstadiedelarna ska presenteras vid nämndmötet i februari, säger Sara Kjellsdotter. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS