Gymnasist i Strömsund tävlar i Unga Forskare

STRÖMSUND (JT) En prestigefylld tävling väntar en gymnasist som går sista året på Hjalmar Strömerskolans naturvetenskapliga linje.

Publicerad

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största tävling i naturvetenskap, teknik och matematik för gymnasieelever. En ung forskare från Strömsund har kvalificerat sig till en semifinal i Borlänge där 35 elever tävlar med totalt 22 projekt. 

De har chans att vinna en rad priser och kvalificera sig till finalen där Sveriges Unga Forskningslandslag - Sveriges representanter till världens största vetenskapstävlingar för unga - utses. Sammanlagt tävlar deltagarna i Utställningen Unga Forskare om olika priser till ett värde av över 500 000 kr.

 Bland de tävlande på semifinalen i Borlänge finns elever som har undersökt allt från om man kan odla alger i industrimiljöer och lantbruk till hur man kan demokratisera klimatforskning, om det går att omvandla gräs till livsmedel genom fermentering, om man skulle kunna framställa ett nytt material inspirerat av insektsvingar. Projekten ställs ut i montrar på en utställning och bedöms av en forskarjury.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS