Erik Edler handleder.

Förskolebarn i Strömsund fick göra animerade filmer

STRÖMSUND (JT) Orm, katter, krokodil och kamel och djur formade av fantasi skapades i lera när Grottans förskoleklass i Hedenvindskolan fick arbete med att skapa figurer till en animerad film.

Publicerad

Filmpool Jämtland i region Jämtland Härjedalen satsar under våren på ”Förfilm i Förskoleklass” med filmpedagoger som vägleder barnen i hur en film kan komma till. Förskoleklasser i Kälarne, Strömsund, Bräcke och Vemdalen har fått möjlighet att arbeta med korta animerade filmer med hjälp av ett filmprogram i en läsplatta.

 – Det är ett enkelt verktyg i Ipad och man kan lära sig på kort tid. Uppgiften den här gången var att skapa djur och använda fantasin från idé till färdigt resultat, berättar Linnea Gelland, en av filmpedagogerna som besökte Grottans förskoleklass. 

– Det blir samtidigt en tålamodsträning i det kreativa arbetet. Det är så roligt att se hur barnen går loss på leran, och att se glädjen när de förstår att det har blivit en rörelse. ”Det blev något” och barnen kunde få se sin film, säger Erik Edler, filmpedagog, 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS