En företagarfamilj från Silsjönäs: Andreas Nilsson och Ulrica Lundkvist, Nilssons Jord och Skog, och dottern Emilia Nilsson.

Företagare träffades i Backe

Backe (JT) Utmaningarna är stora för kommun och företagare i Strömsunds kommun. Framtids- och utvecklingsförvaltningen jobbar hårt för att förbättra företagsklimatet. Näringslivschefen Patrik Jamteborn turnerar runt om i kommunen för att möta företagare inför den nya näringslivsstrategin som är på gång.

Publicerad

I Backe hade en handfull lokala företagare mött upp tillsammans med representanter för utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid och politiker för att lyssna på Ola Toftegård, regionchef för Svenskt Näringsliv, som deltog via länk. 

Han redogjorde bland annat för företagsrankingen som genomförs årligen i Sveriges 290 kommuner. Strömsunds kommun ligger inte i botten, men långt ner på rankingen med plats 254. 

Företagandet är stort i kommunen, men på minussidan i rankingen framhålls bland annat dålig infrastruktur och kompetensbrist. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS