Lärcentrum för vidareutbildning.

Bli lärare på distans i Strömsund – ny möjlighet genom Akademi Norr

STRÖMSUND (JT) Lärare som vill vidareutbilda sig och bredda sin kompetens kan från och med i höst ansöka om kurser som ges på distans. Linköpings universitet ger i samarbete med Akademi Norr kurser som riktar sig till personer som funderar på läraryrket eller till lärare som vill stärka eller bredda sin kompetens.

Publicerad

– Lärcentrum är en fantastisk nod för kompetensförsörjning, och det går att få tillgång till utbildning oavsett var man bor. Man söker till universitetet i Linköping och vi får en deltagarlista som vi sedan knyter ihop till ett nätverk med deltagarna. Man ska inte behöva sitta hemma och kämpa själv, säger Martin Bergvall, förbundschef, Akademi Norr. 

De fristående kurserna ges på distans i 16 glesbygdskommuner där det finns brist på utbildade lärare. Sammanlagt erbjuder området för Utbildningsvetenskap vid Linköpings universitet ett trettiotal fristående kurser med koppling till läraryrket, till exempel i svenska, matematik eller pedagogik. 

Utbildningarna sänds från universitetet till Lärcentrum. Utbildningen är decentraliserad, vilket innebär att det utgår ersättning om man vid något tillfälle i kursen måste resa i väg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS