Det var under en friluftsdag där högstadieelever åkte slalom som en elev blev så berusad att hen fick åka ambulans till sjukhus.

Alkoholförgiftad elev till sjukhus efter friluftsdag i Strömsund

STRÖMSUND (JT) På en liten ort vet alla vet snabbt vad som händer. När en högstadieelev berusade sig så kraftigt under en friluftsdag att ambulansen fick tillkallas användes mobilerna flitigt. Det var en grupp elever från en av kommunens högstadieskolor som hade med sig alkohol i sina ryggsäckar. Något som kunde fått hemska följder.

Publicerad

– Hen var verkligen illa däran. Jag kastade mig i bilen och åkte till skidbacken så fort jag kunde, säger rektorn för högstadieskolan. 

– Det var tur att det var mycket personal på plats. Det var några få elever som hade tagit med sig alkohol och åkte i väg till sidan om pisten där de kunde vara i fred. En elev fick i sig för mycket och blev medvetslös och fick åka i väg med ambulans. Alla i gruppen drack inte. Det såg ut som hen hade ramlat, och vi trodde att det fanns en skada, men det kunde uteslutas. Det hade verkligen kunnat gå riktigt, riktigt illa! Idag har vi samlat alla som var med och de har fått redogöra för sin upplevelse och skriva om det, och vi har samtalat extra med några elever. Samtalen ska fortsätta. Om elever dricker alkohol under skoltid har vi en plan och rutiner att följa och nu blir det en orosanmälan. Jag har också haft kontakt med vårdnadshavarna. Det blev varierade reaktioner, säger rektorn. 

– Klasskamraterna som såg eleven när hen kom ner upplevde det som oerhört skrämmande och obehagligt. På en liten ort så vet alla snabbt vem det är och filmar med mobilerna och lägger ut på sociala medier. Det är riktigt läskigt, så det måste vi också tala om, tillägger skolans rektor. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS